Globetrotter Verzekering

Voor je wereldreis, studie en (vrijwilligers)werk in het buitenland!

Globetrotter Verzekering Allianz Global AssistanceWat voor lange reis je ook gaat maken, met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance ben je goed verzekerd in het buitenland. Of het nu gaat om studie, (vrijwilligers)werk of een wereldreis. Deze verzekering is speciaal voor verblijven in het buitenland tussen 1 maand en 24 maanden. En je bepaalt zelf waarvoor je verzekerd wilt zijn. Je hebt al een Globetrotter Verzekering vanaf vanaf € 18,58 per reis!

Unieke voordelen Globetrotter Verzekering

 • Geschikt voor studeren, reizen en werken
 • Flexibel op te bouwen, op maat samen te stellen
 • Korting voor jongeren onder 27 jaar
 • Innovatieve gratis diensten:
 • Inentingsadvies en Reisarts
 • Geldservice
 • Persoonlijke Reisassistent
 • Assistant Services

Globetrotter Verzekering premie berekenen

Kies zelf je dekkingen

Door de flexibele opbouw is het mogelijk de verzekering precies op maat samen te stellen.
 • Wil je jouw bagage meeverzekeren?
 • Heb je Wereld- of Europadekking nodig?
Bij de Globetrotter Verzekering bepaal je dit zelf. Bij de bagagedekking heb je bovendien de keuze uit drie varianten: Budget, Comfort en Premium. Het verschil zit in de hoogte van de verzekerde bedragen. De verzekering is af te sluiten per maand tot maximaal 24 maanden. En kom je eerder terug? Geen probleem! Als je geen schade hebt gemeld, krijg je de premie voor niet gereisde maanden terug.

Jongerenkorting

Iedere verzekerde onder 27 jaar op de polis krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen. Als je de dekking Bagage Comfort of Premium kiest, dan krijg je zelfs 15% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Verzekerd van de beste hulpverlening!

Met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd is Allianz Global Assistance ’s werelds grootste reisverzekeraar. Allianz Global Assistance heeft een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze standaarden die wij in het westen gewend zijn. Waar je je ook bevindt, als je belt met Allianz Global Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
Kijk hier voor het volledige dekkingsoverzicht

Medische kosten

Een ziekenhuisopname in het buitenland kan tot torenhoge kosten leiden. Een uitbreiding met de dekking Medische kosten behoedt je daarvoor.

Aanvullend of Volledig

Je bepaalt zelf of je medische kosten aanvullend of volledig wilt verzekeren, de vergoedingen zijn hierbij hetzelfde. De dekking Aanvullend sluit je af als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan aanvullend gedekt voor de noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Ook als je zorgverzekeraar die niet vergoedt. Geen Nederlandse zorgverzekering? Sluit dan de dekking Volledig af, zodat medisch noodzakelijke behandelingen altijd vergoed worden. 
Kijk hier voor het volledige dekkingsoverzicht

Bagage

Bij het samenstellen van je Globetrotter Verzekering kun je kiezen uit een budget, comfort of premium dekking. Het verschil tussen de bagagedekkingen heeft te maken met de hoogte van het verzekerde bedrag. Afhankelijk van de gekozen variant, heb je recht op een bepaalde vergoeding wanneer je bagage verliest of wanneer het beschadigt.

Budget
Verzekerd bedrag: maximaal € 1.000
Camera, laptop, iPod, etc.: maximaal € 500
Overige bagage (per item): maximaal € 350

Comfort
Verzekerd bedrag: maximaal € 3.500
Camera, laptop, iPod, etc.: maximaal € 1.750
Overige bagage (per item): maximaal € 500

Premium
Verzekerd bedrag: maximaal € 5.000
Camera, laptop, iPod, etc.: maximaal € 3.500
Overige bagage (per item): maximaal € 1.000

Bij de Premium variant ben je geen eigen risico verschuldigd. Voor de Budget en Comfort dekkingen betaal je een eigen risico van € 50.
Kijk hier voor het volledige dekkingsoverzicht

Beroepsrisico's

Allianz Global Assistance verzekert je ook wanneer je tijdens je wereldreis werkzaamheden gaat verrichten om je reis te bekostigen. Of dit standaard meeverzekerd is of dat je daar een toeslag voor moet betalen is afhankelijk van de soort werkzaamheden.

Standaard werk is altijd verzekerd. Voor werk met een verhoogd risico betaal je een toeslag. Klik hier voor een overzicht met de verschillende risicoklasses, welke werkzaamheden hier onder vallen en wat de eventuele toeslagpremie is.

Ongevallen

Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval.

Verzekerd is:
 • Overlijden: maximaal € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Bij uitvoering van wintersport of een bijzondere sport zijn de uitkeringen gemaximeerd tot:
 • Overlijden: maximaal € 5.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal € 25.000,-

Extra services

Tijdens je verblijf in het buitenland ondersteunt de Globetrotter Verzekering je met verschillende extra services. Innovatieve diensten zoals Geldservice en Persoonlijke Reisassistent, maar ook de Assistant Services .
 • De Persoonlijke Reisassistent is onderdeel van de alarmcentrale en helpt je 24 uur per dag, 7 dagen per week antwoord te vinden op allerlei reisvragen.
 • De Geldservice is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag (max. € 300,-) beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd. Als je een Bagagedekking bij je Globetrotter Verzekering afsluit maak je gratis gebruik van deze unieke service.

Assistant Services, voor nog meer zekerheid tijdens je wereldreis

SMS assistant: Bij dreigend gevaar in je reisgebied, word je hierover direct per SMS en/of e-mail op de hoogte gebracht. Vaak nog sneller dan radio of tv.
Luggage assistant: Luggage Assistant vergroot de kans dat verloren bagage weer bij de eigenaar terugkomt. Dit kan eventueel anoniem. Als het nodig is wordt kosteloos een koerier ingezet.
Kid assistant: Dankzij het speciale polsbandje met unieke code en telefoonnummer, worden uit het oog verloren kinderen snel weer herenigd met hun ouders.
Life assistant: Belangrijke (medische) gegevens worden beschikbaar gesteld aan hulpverleners wanneer de verzekerde deze zelf niet kan verstrekken. Ook worden bij nood belangrijke contactpersonen snel geïnformeerd.
Globetrotter Verzekering afsluiten

Algemene Voorwaarden Globetrotter Verzekering

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. De algemene voorwaarden van de Globetrotter Verzekering kun u hier downloaden.